The Barcelona Dance Awards: We gaan met realistische ambitie’s

By 1 april 2015Geen categorie

Al voor de 8e keer op rij gaan we met onze danceteams richting Barcelona waar we zullen deelnemen aan de Barcelona Dance Awards. Een schitterend festival voor amateurscholen. De afgelopen 3 jaar hebben onze teams een beetje onverwachts telkens een grote prijs in de wacht gesleept. Dit is telkens enorm leuk, maar we zijn wel realistisch en beseffen dat hoe langer we hoofdprijzen halen, hoe groter de kans wordt  dat we eens geen hoofdprijs zullen pakken. De laatste edities waren  alle scholen aan elkaar gewaagd maar slaagden we er wel in om toch nog een iets hoger niveau te halen en de hoofdprijzen weg te kapen . Dit jaar gaan we natuurlijk met dezelfde ambities, maar wij weten natuurlijk wel niet welke groepen erbij zijn dit jaar. Het is wat afwachten om het niveau te kunnen vergelijken. Maar we zijn ook al ontzettend blij met eender welke prijs, we mogen niet te hebberig worden uiteraard. Dit jaar is Japan, Engeland en Rusland van de partij wat ons meteen bescheiden maakt en ons wat realisme bijbrengt. Dit zijn immers echte toplanden die het niveau tot ongekende hoogtes sturen. Japan zal nooit met iets onafgewerkt komen en Engeland is recordhouder in het aantal hoofdprijzen, Bij Rusland hoeven we geen tekeningetje te maken.

Los van dat alles gaat het bij ons nog steeds over het project :  jonge kinderen laten samenwerken met jong-volwassenen. Als wij alle  vriendschappen zien die uit de Barcelonareizen zijn gegroeid  dan zijn wij meer dan voldaan. Wij zeggen altijd dat men gewoon de foutjes moet proberen te beperken en zijn uiterste best moet doen. Als dit het geval is, dan komt de resultaten vanzelf!!!

Hopelijk volgen jullie op deze gloednieuwe website!!!!

Jullie steun en aanmoedigingen zijn meer dan welkom en altijd een hart onder de riem voor onze teams !

 

Wat zijn de Barcelona Dance Awards:

-Albanië, België, Cyprus, Engeland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Spanje, Japan, Nederland, Rusland, Slovakije, Tsjechië, Zweden,..

-200 choreografieën verdeeld over 4 dagen

-31 Bekers te verdelen

-890 dansers dansen mee

-Een fantastisch dansavontuur in Catalonië

Groetjes

De dansers, Gina en Hendrik en DiVa