Van Krea tot DiVa

Dimitri-en-Vanessa

Wij zijn BROER en ZUS DImitri en VAnessa Covent. Samen vormen wij het duo DiVa, gevormd uit onze namen, en zijn de trotse eigenaars van de dansschool Kreadance DiVa. Nadat we heel klein begonnen met zo’n 30 dansertjes in Zwalm, mogen we elke week een 700tal danser verwelkomen op onze 3 afdelingen in Wevelgem, Zwalm en Petegem.

Vanessa Covent

Vanessa, geboren op 27 december 1983, begon op 8 jarige leeftijd met klassiek ballet. Op haar 12e begon ze met jazz, tapdans, hip-hop, flamenco, afrikaanse dans, … de dansmicrobe had haar duidelijk te pakken en van toen af aan wist Vanessa dat ze later dansjuf wou worden. Vanessa volgde overal workshops en stages en op haar 18e werd ze toegelaten aan het HID, het Hoger Instituut voor dans in Lier (Nu Conservatorium voor dans in Antwerpen). In 2006 studeerde Vanessa af en in september 2006 begon ze fulltime les te geven in haar eigen dansscholen.

Dimitri Covent

Dimitri, geboren op 7 januari 1986, begon op 12 jarige leeftijd met dansen door een weddenschap met enkele vriendinnen van Vanessa. Hij vond het supertof en is er nooit meer mee gestopt! Dimi studeerde aan het VHSI een sportschool met als optie dans in Brugge. Op zijn 18 jaar stapt hij voor de volle 100% mee in de dansschool met zijn zus. Ondertussen is Dimi als danser actief bij onder meer K3, Tegen de sterren op, Tien om te zien, de Vlaamse top 10 van Ment TV, en als Choreograaf van Trisha, Dietwin de Jodelaar, Paul Bruna en vele anderen.

Nu zijn we ondertussen jaren later en genieten we nog steeds van elk moment dat we mogen meemaken in onze dansscholen!